Opleidersdag voor sportbonden: Een gesprek met Marieke Jonker, productontwikkelaar opleidingen bij de KNSB

Eind vorig jaar was TOPopleiders in de sport onderdeel van de KNSB opleidersdag op het bondsbureau in Utrecht. Hierbij heeft TOPopleiders een aantal workshops ingevuld.

Het was een dag in het teken van persoonlijke groei als opleider. Door middel van verschillende workshops hebben we geprobeerd om voor zowel docenten als PVB beoordelaars een divers aanbod te creëren. Het programma bestond uit een plenaire opening om de nieuwe ontwikkelingen rondom de Kwalificatie Structuur Sport en ontwikkelingen binnen de bond te bespreken. Vervolgens gingen de opleiders op basis van hun persoonlijke resultaten van de zelfreflectiescan met Frank Oeben aan de slag met hun eigen ontwikkelpad. Het tweede gedeelte was een carrouselvorm. De opleiders deden actief mee aan een workshop naar keuze, waaronder de door TOPopleiders verzorgde ‘differentiëren’ door Paul Voois en ‘met vertrouwen beoordelen’ door Rogier Beliën. Beide sessies zijn zeer goed gewaardeerd.

Ontdek de waarde van opleidersdag voor sportbonden
Marieke vertelt: ‘Onze opleiders vinden het fijn om elkaar live te zien en te spreken. Ze komen uit alle hoeken van het land samen om elkaar te ontmoeten en alle facetten van het vak en de sport te bespreken.’

De KNSB organiseert deze dagen niet alleen om hun waardering te laten blijken aan hun opleiders, maar ook om hen de kans te geven om te groeien en zichzelf te ontwikkelen.

Voor Marieke Jonker, productontwikkelaar opleidingen bij de KNSB, is dit de uitgesproken mogelijkheid om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en het team van opleiders inhoudelijk klaar te maken voor het nieuwe opleidingsseizoen. Omdat het voor zowel opleiders van de sporttechnische en arbitrage opleidingen bedoeld is, zorgen ze zelf voor kruisbestuiving van de verschillende kwaliteiten. Ze leren echt van elkaar!

Marieke is tevreden over wat TOPopleiders heeft gedaan. “De meerwaarde zit vooral in de diversiteit in experts. Een zeer welkome uitbreiding van onze eigen poule van experts waar wij normaal uit vissen.”

Wil je ook weten hoe een opleidersdag bij jouw bond kan bijdragen aan de ontwikkeling van jouw team van opleiders? En zo de kwaliteit van jouw kaderopleidingen verhoogd? Neem dan hier contact met ons op.