Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Groei Mindset – Thijs Wagenaar

13 juni @ 13:00 - 15:00

€15

Hoe zet ik het leervermogen van mijn sporters ‘aan’?
Met YAAP werken we vanuit het gedachtengoed van De Talentformule, geschreven door YAAP sportpsycholoog Tim Koning en Michiel van Schagen. Daaruit weten we dat het leervermogen één van de belangrijkste kenmerken van talentontwikkeling is. De wil om jezelf te blijven ontwikkelen. Maar om gemotiveerd te zijn om elke dag een beetje beter te worden, moet je wel geloven dat je je kúnt ontwikkelen. In hoeverre je gelooft in jouw eigen ontwikkeling noemen we ook wel mindset.

Bekend zijn de studies van Carol Dweck, de grondlegger van de theorie achter de groeimindset. Zij onderzocht als eerste wat het effect was van het geloof dat je vaardigheden, ofwel grotendeels vastliggen, ofwel grotendeels ontwikkelbaar zijn, op het gedrag, welzijn, prestaties en het plezier van kinderen op school. Kleine spoiler: dat effect is enorm. Ook is bekend dat de omgeving een grote invloed heeft op de mindset die jong
e mensen ontwikkelen. Vertaald naar de sport: het sportklimaat dat je als trainer creëert bepaalt of je het leervermogen van je sporters ‘aan’ of ‘uit’ zet.

Tijdens deze workshop, gegeven door sportpsycholoog Thijs Wagenaar, gaan we de diepte in over het effect van de verschillende mindsets, over welke mindset je zelf hebt en welk effect je daarmee hebt op de sporters waar je mee werkt. Tot slot lichten we een tipje van de sluier op over hoe je de groeimindset kunt trainen. Reflectie op eigen handelen in het licht van de theorie staat centraal.

Deze workshop vindt online plaats op 13 juni van 13:00 – 15:00. Na aanmelding ontvang je een ZOOM link voor deelname.

Kun je via je bond deelnemen aan deze workshop? Ga dan naar de Huddle voor je kortingscode of gebruik de kortingscode die je vanuit je bond hebt ontvangen.
AANMELDEN

Neem je deel zonder dat je bond hierin bemiddeld heeft?
AANMELDEN

Gegevens

Datum:
13 juni
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
€15

Locatie

Online