Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Live workshop Groeimindset met Thijs Wagenaar (middag)

24 september @ 13:30 - 16:30

Hoe zet ik het leervermogen van mijn sporters ‘aan’?

Met YAAP werken we vanuit het gedachtengoed van De Talentformule, geschreven door YAAP sportpsycholoog Tim Koning en Michiel van Schagen. Daaruit weten we dat het leervermogen één van de belangrijkste kenmerken van talentontwikkeling is. De wil om jezelf te blijven ontwikkelen. Maar om gemotiveerd te zijn om elke dag een beetje beter te worden, moet je wel geloven dat je je kúnt ontwikkelen. In hoeverre je gelooft in jouw eigen ontwikkeling noemen we ook wel mindset.

Bekend zijn de studies van Carol Dweck, de grondlegger van de theorie achter de groeimindset. Zij onderzocht als eerste wat het effect was van het geloof dat je vaardigheden, ofwel grotendeels vastliggen, ofwel grotendeels ontwikkelbaar zijn, op het gedrag, welzijn, prestaties en het plezier van kinderen op school. Kleine spoiler: dat effect is enorm. Ook is bekend dat de omgeving een grote invloed heeft op de mindset die jonge mensen ontwikkelen. Vertaald naar de sport: het sportklimaat dat je als trainer creëert bepaalt of je het leervermogen van je sporters ‘aan’ of ‘uit’ zet.

Tijdens deze workshop, gegeven door sportpsycholoog Tim Koning, gaan we de diepte in over het effect van de verschillende mindsets, over welke mindset je zelf hebt en welk effect je daarmee hebt op de sporters waar je mee werkt. Tot slot lichten we een tipje van de sluier op over hoe je de groeimindset kunt trainen. Reflectie op eigen handelen in het licht van de theorie staat centraal.

Deze workshop vindt plaats tijdens het ochtendprogramma van de opleidersdag van het Watersportverbond in Utrecht!

Voor opleiders van de NTFU, het Watersportverbond, de KNKV, de Nevobo, de KNRB, de ASK en de NKBV wordt gratis deelname mogelijk gemaakt door de bond. Meld je aan via de TOPopleiders Community.

Wil je deelnemen zonder dat je bond hierin bemiddeld heeft? Dat kan, de kosten voor deelname zijn € 25,-. Mail naar info@topopleiders.nl voor aanmelding.

Wil je ook dat jouw bond het mogelijk maakt om gratis workshop te volgen? Neem contact met ons op via info@topopleiders.nl.

Gegevens

Datum:
24 september
Tijd:
13:30 - 16:30