Samen leren is leuker (Emagazine mei 2021)

Het einde van het project TOPopleiders in de sport is in zicht! Na een kleine 2 jaar samenwerken zijn we (het projectteam) druk met de afronding. De doorstart naar Stichting TOPopleiders in de sport is in de maak, zodat naast de TOPS bonden ook de bonden die nog minder in ons vizier liggen gebruik kunnen maken van onze begeleiding en opleiding van opleiders.

Wat we nu hebben staan hadden we van te voren nooit kunnen bedenken. Iets wat wat we als individu nooit hadden kunnen bereiken binnen onze functie bij of voor de sportbond, maar als team wel voor elkaar hebben gekregen! Eén van de belangrijkste sterktes van dit team is dat we ons aanpassen aan wat er gebeurt. We maken gebruik van onze eigen competenties en talenten als teamleden, maar als we iets niet kunnen of weten hoe we het aan moeten pakken schromen we ook niet om externe expertise in te schakelen. Zo hebben we veel hulp gehad van coaches, ontwikkelaar, MarCom specialisten, contentmakers en regelaars! Iedereen heeft zijn of haar eigen sterktes en groeipunten en daar bouwen we op verder.

We reflecteren op onszelf, maar vragen ook actief feedback aan de deelnemers en de deelnemende bonden. We kunnen het niet zonder deze input. We doen dit alles voor de opleiders en opleidersbazen van de bonden. Zij moeten krijgen wat voor hen waarde heeft. Dus luisteren we goed naar wat zij vragen en tegelijkertijd snelheid maken en die waarde nu leveren, niet volgend jaar.

Onze focus ligt op het continu leveren van waarde. Zowel voor de opleider als voor de opleidersbaas. Daarnaast mag het ook gewoon leuk zijn, want als wij het leuk hebben als team, dan straalt dat af op de deelnemers.

Daarmee hebben wij bovendien de sfeer binnen het team gecreëerd om elkaar aan te kunnen spreken en op het juiste moment een sprintje te trekken als dat moet. Het is work hard, play hard. Successen vieren en af en toe een lolletje maken.

Wat mij het meeste aanspreekt van onze aanpak is dat we samen werken aan een betere, mooiere en veiligere sport. Met meer maatwerk en een diversiteit aan activiteiten. We verleggen de focus van het sporttechnische aspect naar het menselijke aspect. Zodat er plek is voor elke opleider, die het gevoel heeft dat hij ergens bij hoort en zichzelf kan blijven ontwikkelen in ons mooie sportlandschap

Wij sluiten in juli 2021 het project af en daarmee is de samenwerking als projectgroep in deze samenstelling klaar. Ruud, Tineke, Geert en Jacqueline het was een feestje om met jullie samen te werken. Het was een mooie rit, vol drempels, gaten, mooie uitzichten en een fijn reisgezelschap.

We komen terug als Stichting TOPopleiders met als basiswaarde de mooie community met opleiders die we al opgebouwd hebben.

Wil je weten wat de deelnemers hebben geleerd? Hoe hebben zij ons aanbod ervaren?

En wat de meerwaarde voor hem of haar was?

Ruben, Koerdien, Dada en Ank geven commentaar!

Samen leren is leuker!

MARGOT KOUWENBERG

AANVOERDER TOPOPLEIDERS IN DE SPORT

Lees het magazine door er op te klikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *