Zelfreflectiescan & adviesgesprek

Zelfreflectiescan

Als je gericht aan de slag wilt om jezelf te verbeteren als opleider, raden wij het aan om de TOPopleiders in de sport zelfreflectiescan te doen.

De scan vraagt je om stellingen, waarin bepaalde handelingen als opleider/coach voorgelegd worden, in een volgorde te prioriteren. Deze stellingen zijn gegroepeerd naar de 4 inzichten van trainerschap: 

  • Structureren
  • Stimuleren & motiveren
  • Regieoverdracht 
  • Individuele aandacht

De scan is gratis in te vullen. Klik hier om de scan te starten!

Adviesgesprek

In de scan geef je zelf aan welke handelingen jij belangrijk vindt. Het resultaat is inzicht in jouw handelingsrepertoire en jouw voorkeuren. De vervolgstap is om het gesprek aan te gaan met je opleiderscoördinator of een mentor van TOPopleiders waarin je bespreekt welke handelingen jij bij jezelf goed vindt en welke je wil verbeteren. Deze maak je in een eerste gesprek concreet naar gerichte ontwikkelpunten en een ontwikkelroute die je gaat uitvoeren. Daarbij kan je bijvoorbeeld gebruik maken van het workshopaanbod van TOPopleiders, maar je kunt natuurlijk ook andere middelen inzetten. In het tweede gesprek bespreek je waar je staat, wat je hebt bereikt en hoe je verder gaat.

Kijk hier voor een overzicht met introductievideo’s van onze mentoren.

Workshops volgen zonder adviesgesprek

Met de uitslag van de scan kun je ook zonder adviestraject bepalen welke workshops je uit het TOPopleiders aanbod zou willen volgen. Alle geplande workshops kun je vinden en volgen via de TOPopleiders Huddle.