Grande Finale TOPopleiders live dag

Op zondag 11 december zijn we met TOPopleiders in de sport voor onze Grande Finale jaarafsluiting op Papendal en jij kunt erbij zijn!

Koop nu je Gouden Ticket* en krijg toegang tot een hele dag inspiratie met twee workshops naar keuze inclusief lunch!

Dit evenement wordt speciaal opengesteld voor iedereen die zich bezig houdt met opleiden in de sport.

* Ben je opleider voor de Nevobo (volleybal), KNKV (korfbal), NKBV (klim en bergsport), ASK (Academie voor Sportkader), NTFU (toerfietsen), KNSB (schaatsen), KNRB (roeien), NHV (handbal) of KNWV (watersport), dan kan je gratis deelnemen. Check je kortingscode in de Huddle!


We hebben een ochtendprogramma en een middagprogramma met vier verschillende workshops, of je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de dagworkshop met een ochtend- en een middagdeel.

Bekijk de aftermovie

Programma

OCHTENDPROGRAMMA (10:00 – 12:00 uur)

Het belang van fitte hersenen op een gezond lichaam met Silvia Bos

We willen allemaal zo lang mogelijk gezond blijven van lichaam en geest. En dat kan, maar daar moet we wel iets voor doen. Vaak hoor je dat mensen vooral bezig zijn lichamelijk actief te zijn, maar hierbij slaan zij een heel belangrijk onderdeel van het lichaam over, namelijk de hersenen. Het lichaam heeft fitte hersenen nodig om zelf gezond en soepel te blijven. Hoe dat zit, daar gaan wij het in deze workshop over hebben.


Hoe differentieer je voor cursisten in je opleiding in de sport met Paul Voois

Hoe achterhaal je binnen een workshop of scholing het niveau van jouw deelnemers. Hoe kan je het individu binnen de groep prikkelen? Allemaal vragen die tijdens deze workshop hopelijk beantwoordt gaan worden. Variaties tussen uitvoeringen zijn noodzakelijk om het brein uit te dagen en effectief te leren. Wat is het verschil tussen Convergente en divergente differentiatie? Hoe past dit binnen onze opleidingen?


Plezier in de sport met Tim Koning

Hoe houd je plezier in sporten? Plezier is hét vergeten kenmerk van talentontwikkeling. Tot op heden zijn we er nog niet goed in geslaagd talent in de sport goed te herkennen en zien we dat plezier in dat proces te weinig waardering krijgt. Het gevolg is dat er door het verlies van plezier veel uitval plaatsvindt.


Kennis overbrengen die blijft hangen met Jos Goudsmit

Als opleider wil je graag dat de kennis die je over wilt brengen op de deelnemers ook goed aankomt en vooral blijft hangen. Het verwerken van kennis start met de filter van het werkgeheugen om de kennis vervolgens in het lange termijn geheugen op te kunnen slaan. Dit proces kun je door middel van Expliciete Directe Instructie beïnvloeden. Dit model staat in deze workshop centraal. We gaan in op de achterliggende gedachten van dit model, het model zelf en hoe je dit kunt toepassen op jouw trainingen.

MIDDAGPROGRAMMA (13:00 – 15:00 uur)

Groepsdynamiek met Mireille Schadee

1+ 1 = 3 Rekenkundig klopt het niet, maar als je een aantal mensen bij elkaar zet en er een goed team van maakt zul je zien dat 1 plus 1 meer dan 2 is. Een interactieve workshop met concrete werkvormen om de groepsdynamiek te verbeteren en vooral de nadruk op het positieve van jouw groep.


Groeimindset met Tim Koning

Hoe zet ik het leervermogen van mijn sporters ‘aan’? Uit De Talentformule weten we dat het leervermogen één van de belangrijkste kenmerken van talentontwikkeling is. De wil om jezelf te blijven ontwikkelen. Maar om gemotiveerd te zijn om elke dag een beetje beter te worden, moet je wel geloven dat je je kúnt ontwikkelen. In hoeverre je gelooft in jouw eigen ontwikkeling noemen we ook wel mindset.


Stel ik de juiste vragen om een cursist te helpen bij zijn/haar PVB? met Geert Lantink (let op aangepaste tijd 13:00- 16:30 uur)

Als PvB beoordelaar bevind je je op het scheidsvlak van het proces van de beoordeling
begeleiden en de beoordeling uitbrengen.
Hiervoor is het correct communiceren en vooral de juiste vragen stellen erg belangrijk.
Hoe kom je bij de cursist op het juiste niveau van reflectie die nodig is voor de beoordeling?

In deze bijscholing leggen we extra de nadruk op het planningsgesprek en reflectie-
interview. Daarbij gaan we het vragen stellen in de praktijk brengen (op een verrassende
wijze!) om dit onder begeleiding te oefenen.


Leren en innoveren in de sportpraktijk met Annelies Martijn

Welke leermiddelen zijn er en wat past in de sportpraktijk? Wat past bij jouw training/cursus/opleiding? Durf jij out-of-the-box te denken en het onderwijs inspirerend, kwaliteitsvol en leerzaam te maken met nieuwe innovatieve leermiddelen? Haak dan aan bij deze workshop en ga praktisch aan de slag vanuit jouw perspectief en kom er achter hoe innoverend jij kan zijn.

DAGWORKSHOP (10:00 – 15:00 uur met pauze)

Storytelling als leermiddel met Arjen Prent

Als topopleider heb je er vast wel al eens over nagedacht om storytelling toe te passen ter ondersteuning van het leerproces. Want door storytelling kan je je opleidingsprogramma meer breinprikkelend en stimulerend opbouwen. Maar de eerste stap om dit werkelijk toe te passen, kan soms lastig zijn. Want hoe bouw je een verhaal op en wat zijn mogelijke effecten? Wellicht wil je ook nog wat meer theorie en praktische ervaring opdoen voordat je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Dan is dit een mooie kans voor jou om zowel meer achtergrond erover te krijgen alsook om te oefenen met het gebruik van storytelling.